apa enake udud?

Kayeng e nikmat nemen yen ndelengna wong udud, apa maning yen kas mangan karo nyawang wong lewat. Apa maning yen sing lewat kuwe wadon ayu, walah,, langsung mlotot matane, nganti ucul mbuapa. Sikile tingkring siji, trus tangan kirine nyekel udud kretek, jare luwih maknyuss.. Mbuh kuwe apane sing gawe maknyus. Padahal kebul tok sing diisep.

Nyong tau diceritani karo jakwir, udud kuwe nikmat nemen yen lagi ngising. Edan maning, sih bisane nyak? Nyong takon. Jare, yen lagi ngeden karo udut, kayeng nikmate laka-laka, ora bisa diungkap kata-kata, apa maning yen wis metu, trus moni, pluungg… wuihh… (tak tinggal lunga !, padahal jakwire nyong esih ngromed macem-macem)

Yen tukang udud ditakoni, bisane ente udud, pasti njawabe macem-macem. Padahal rata-rata tukang udud kuwe wis ngarti bahayane udud kanggo awake dewek. Mbuh sing dirasa apa. Mulai alesan ora gagah yen ora udud, ben katon lanang, ben keren, ben diarani gaul, ben katon dewasa (prettt!!!), ana maning sing nggolet kenikmatan lewat udud. Hmmm.. Udud ning kana, udud neng kena. Ora ning kantor, ora ning sekolahan, ora ning angkot, ora ning puskesmas, ning endi-endi judule udud. Padahal sing arane MUI wis nglarang, wis mengharamkan sing arane udud. Tapi tetep bae, jumlah wong udud ora berkurang, ajeg. Laka perubahan acan-acan. Alesan MUI mengharamkan ya wis jelas, ora pera pere, ora awagan. Tapi tetep bae, sing arane udud, tetep bal bulll balll.. bulll… Pemerintah juga tau melarang, ora olih udud sembarangan apa maning ning tempat umum, wis ana tempat khusus nggo wong udud (tempat/ruangan khusus), tapi ya mbuh kuweh. Anget-anget tembelek ayam.

Sing tak sengiti maning, bahayane kanggo wong sing ora udud, istilah apike perokok pasif, kuweh sing olih dampak negatif e luwih akeh, luwih parah, daripada perokok aktif. Assxxxxxxxx !!! jengkel nemen sung. Wong-wong sing udud ya, uwis ngarti, uwis paham malah. Tapi sepisan maning, tetep. Laka perubahan. Yen udud ya asal, karepe boyok, pan udud ning endi bae. Wong udud-udud e nyong, geger apa!! Jare kaya kuwe. Yen krungu ana wong ngomong kaya kuwe, nyong dadi pengin ngampleng lambene sing ngomong kaya kuwe. Gelut ya gelut.. saiki, emang ente urip ning dunia kiye dewekan? Laka wong maning? Ora o ya. Eling, ning dunia kiye nggo bareng-bareng urip. udud pan ora karep e ente, nyong ora pan nglarang-nglarang, emange nyong sapa, wong tuane ente gudu, sedulur juga gudu, tapi nyong pesen yen udud kuwe ndeleng-ndeleng. Yen ana wong ning sebelah e / kancane ora udud, ya aja udud ning ngarepe. Aja senguja udud ning ngarepe terus kebule sengaja diarahna maring wong-wong sing ora udud. Yen ning ruangan ber-ase ya aja udud, wing ngarti ase kan, AC (Air Conditioning), jendela karo lawang wis dibuka kabeh ya tetep bae, sing arane kebul udud kuwe ublek-ublek ning ruang kuwe bae. Njaluk kesadarane “ente-ente” bae..

2 thoughts on “apa enake udud?

  1. geger apa nyet?? udad udud udad udud apa sih?? ngger pengin laka sing udud ya diobong bae kweh pabrik’e..habis perkara!! haha

    • emange segampang kuwe, yen pabrik udud e ente sih ora masalah, pabrike uwong, trus karyawane ora mung siji tok, karyawane ora mung bujangan atawa esih lajang, tapi wis pada keluaraga, trus piben kuwe. pan dapakna wong wong kuwe kabeh? sungkan mikirrrri.. hahaa..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s