nasib guru honorer & wiyata bhakti

Oktober, wayahe wong-wong pada ndaftar sing arane CPNS. Terutama wong sing uwis suwe ngabdi kerja ning instansi pemerintah, sebutane ngarya atau ngabdi, melu tes CPNS maksute ben statuse jelas, dadi PNS. Ora dadi honorer seumur urip. Ngarti dewek, yen esih dadi honorer, apa maning honorer ning instansi pemerintah kayeng ora dimanusiakan. Apa maning sing arane honorer guru. Padahal guru kuwe berjasa nemen, tapi kayane disia-siakna tok. Kayeng ora dihargai. Apa maning guru honorer. Kesejahteraane… astaghfirullohaladziiim…..

Sing arane bayaran nggel wulan, wis dienteni nemen-nemen, eh jebule nggo sedelatan tok wis enteng. Lhaa, ora pan cepet enteng pimen. Wong bayarane seuprit, tapi utange selangit. Pimen kuweh? Trus pan mangan apa? Yen urip esih melu wong tua ora masalah, masalah karo wong tua karo keluarga tok, isin. Tapi yen wis duwe keluarga dewek, duwe bojo, duwe anak?? Ko bisa yah pemerintah kuwe tega nemen.

Semoga bae pemerintah esih nduwe ati atawa perasaan, yen dadi honorer kuweh kayeng apa. Bila perlu melu sing arane acara “Tukar Nasib” ning SCTV (yen ora salah). Tukeran nasib pegawe pemerintah karo honerer. Ben ngrasakna dewe, ora mung jare-jare tok. Yen wis ngrasakna dewek, nembe ngomong. Aja mung bisa ngomonge tok. Kayane laka penghargaan acan acan nggo guru-guru sing wis puluhan tahun NGABDI. Sing arane ngabdi, ya kudu di perhatikna.. Saiki, guru-guru honorer sing puluhan tahun dipadakna karo wong-wong sing ora tau ngabdi, sing luwih enom, uteke juga esih seger, sing luwih cepet mikir ngerjakna soal-soal CPNS. Saingane kaya kuwe, ya kalah telak owh. Boro-boro ngetung, mikir, lhaa wong maca bae wis sungkan. Pimen kuweh??

Krungu-krungu, pemerintah wis mein solusi, kabeh guru honorer didata, trus direngking, sing paling tua ngabdi sapa engko melu tes CPNS khusus, trus yen gagal ya wis. Harapan dadi PNS gagal. Yen kaya kuwe, EDAN MANING !!!! ta arane mateni cara alus…

Nyong sempet mikir, sing dipikir pemerintah kuwe apa. Kekurangan duit? Wedi duit Negara enteng?? Wedi ora olih pesangon yen ora njabat maning?? Apa pimen sih? Nyong ya ora pan suudzon, jare ustad ora apik, dosa. Kiye mung mikir cara wong waras. Daripada duit dihambur-hamburna, nggo tuku klambine Presiden nganti ratusan juta rupiah (nggo klambi tok!! Kweh…), pemeliharaan furniture ning istana negaranganti milyaran rupiah, trus dana nggo anggota dewan nganti trilyunan rupiah, nggo dana ini, itu, studi banding, kesejahteraan, blaa… blaa.. blaa…. Ngarti dewek oh, gajine anggota dewan pira?  Puluhan juta! Bandingna karo guru! Pira coba. Laka apa apane. Apa maning guru honorer. Astaghfirulloh hal’adziiim….. Nggrentes, lara atine, sesek napas, ko tega-tega nemen yah. Wis olih bayaran nggel wulan akeh + tunjangan ini itu, esih bae njaluk luwihhh. Nduwe perasaan ora  yah wong-wong sing njagong ning kursi njerone gedung DPR / MPR??

Ya Alloh, gusti pangeran, paringana sabar se sabar-sabare wong urip kanggo guru-guru sing ngrasakna ketidakadilan, ketidakpedulian pemerintah, dan kekejaman ‘mereka’!

Ya Alloh, gusti pangeran, paringana keadilan bagi mereka, guru-guru honorer/guru wiyata bakti/ guru-guru yang tidak diakui keberadaanya tapi diperas tenaganya…

Ya Alloh, gusti pangeran, paringana tempat yang mulia, yen guru-guru tersebut ora ngrasakna ketidakadilan didunia,,

4 thoughts on “nasib guru honorer & wiyata bhakti

  1. walopun aq dudu atopun durung dadi guru honore aq juga nggrentes thek mbaca ungkapan pikirane ente sung..bisa2 ne seorang rosyid mikir kaya kue..aq bangga sung karo entek thek!! ^_^

  2. sy jg gr Wiyata bhakti, mmg bnr apa yg kmu tulis itu Mad, sy jg merasakan. mugo wong pejabat-pejabat sing neng Pemerintahan kui yo mikirna awak’e dewe. tp yen rak mikirke awak’e dewe oknum pejabat ke mau bakal do kualat!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s