surat nggo jakwir

Somewhere, 2 Oktober 2010

Nggo : Ente-ente jakwire nyong

Ning ndi bae wis.

Assalamualaikum Wr. Wb.

Wooii, pimen kabare jon? Apik o yak. Syukurlah.. Nyong ya pada, alhamdulillah apik, sehat walafiat.

Wis ngarti durung, yen lagi akeh CPNS? Ente melu kan? Mbokan ente durung ngarti, ning Kementerian Perhubungan  RI buka CPNS, trus Kementerian Riset dan Teknologi, Kementerian Pendidikan Nasional, Kementerian Kesehatan, Kementerian Kejksaan Agung, dll……,  yen ente wis ngarti ya sukur. Apa ente wis keterima ning salah sijine? Ya alhamdulilah.. hhehee..

Mbokan ente lagi persiapan pan maring warnet, apa pan maring kanca sing duwe modem + laptop, apa pan maring hot spot area, nggo ndaftar cpns online ya monggo. Tapi engko delat, disempetna ndisit maca surate nyong.

Nyong pengin mein semangat maring ente-ente kabeh sing lagi berjuang to get what ur want, actually to be the PNS. Emang ora gampang dalane  yen pan enak, tapi aja wedi ndisit, aja nganti kalah sebelum tanding. Nyong tau takon karo wong-wong sing wis sukses (in this case, berhasil / lulus cpns), rahasiane apa. Nyong olih jawaban werna-werna, ana sing njawab sinau terus, ana sing ngomong untung-untungan, ana sing ngomong “wis takdire nyong neand yah”, sing njawab perjuanganlah, usahalah (usaha nyontek neand, hehee), ana sing njawab “ndonga, njaluk karo Alloh”, ana sing ngomong “mbuh,, aku ora ngarti, lagi tes be aku nyontek sebelah”, ana maning “lhaa, enyong kan nyontek kowen, mulane gagal”. Hahaaa.. jawaban sing terakhir, nyong klalen takon maring jakwir sing pada bae ora luluse. Tapi terakhir nyong takon karo senior sing lolos cpns, sing bener-bener tak lakoni, and it really works!! Tahajud.

Tapi itu juga musatahil kalo hanya sekedar tahajud, tanpa adanya usaha-usahaa.. lhooo…. Lhooo bisane nganggo basa Indonesia?? Lanjut, iya jon. Tahajud dibarengi usaha sing liyane, ya sinau, ya tuku buku soal-soal, ya foto kopi soal-soal, ya nyilih buku trus difotokopi, atau donlod soal soal ning internet, akeh, pas hari H ne, nembe sing tenang, sedurunge ngerjakna maca doa sing temenan, trus yakin yen ente ngerjakna bener, aja awagan. Dipikir mateng.. yen pikiran lagi spaneng, maca apa  bae sebisane, ya sholawat, ya ayat kursi, asmaul husna, atau apalah.. njaluk ditenangna pikirane. Sawise lanjut ngerjakna. Sawise kuwe kabeh.. pasrah.. lanjut usaha sing liyane, tahajud. Yen kurang, tambah sholat sunnah liyane. Sholat dhuha 2-12 rokaat.  Njaluk n memohon karo Gusti Alloh, trus yakin dengan seyakin yakinnya,  Alloh akan mengabulkan doa, what you want.

Wis ya, mbokan ente wis ora sabar pan maring warnet, ataw pan ndaftar Online. Bismillah en optimis. Semoga berhasil, teman…

Wassalamu’alaikum Wr. Wb.

3 thoughts on “surat nggo jakwir

  1. siippp….pruttt…
    dongakna ak jg ya,,,
    ben ak bs ky njenengan,,
    tq ats motivasi dan sarane..
    get spirittt…..:)

  2. sesama upruts jgn slg mengejek damai damai

    critane ana sg lg belajar dadi wong tuwa…

    he…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s