Klalen… Lupa… Forget..

lupa klalen forget

Klalen.. Pasti ente tau ngrasakna sing arane klalen kuweh kan. Ora isin-isin kaya kuwe. Sing arane menungsa ya wajar, yen jebule klalen. Padahal wis diapalna, wis dadi rutinitas, wis dadi kebiasaan, tapi balik maning dewek kuweh menungsa, jare wong-wong “manusia tempatnya salah dan lupa”. keh.. ngandel oya. Dadi, ra sah isin-isin ngakuni.. lhaa, wong nyonge be kadang klalen.. (soale enyong esih menungsa, hehee). Akeh-akehe sing klalenan kuwe biasane wong sing wis tua (lansia) tapi saiki akeh juga wong sing esih enom klalenan. Jare wong pinter (gudu dukun), maksudte nyong wong sing ahli, penyab klalenan kuwe seliane faktor umur, jare karna otak-e jarang dinggo, bosen karo rutinitas sing kaya kuwe bae, alias monoton.

Yen ente krasa esih enom, trus klalenan,,, aja tugel arang (maksudte patah arang, kayeng maksa nemen), aja putus asa, aja mung bisa ngomong, “kuwe ta wis takdire enyong, klalenan”. Aja kaya kuwe, keh… luwih apik ente maca tips-tips kiye. Ben klalenane ora tambah parah.

1. Aja ngende-ende pekerjaan. Yen ana kerjaan, langsung kerjakna, ora sah ngende-ngende. Engko baelah, ngesuk. Dilangna kuweh kalimat “Engko bae”
2. Catet kegiatan atawa apa bae sing dirasakna penting, bila perlu gawe daftar kegiatan ataw sing pan dilakokna dina kuwe.

3. Yen tips sing ke-2 kadang ya klalen juga, ndalahe ning ndi. Gawe tulisan sing Gede, sing gampang dideleng.
4. Yen tips sing ke-2 kayeng dirasa ora mungking, nganggo HP/BB ne ente. Kan ora tau ditinggal kuweh sing arane HP. Manfaatna bae kuweh, ya intine nggo ngeling-eling sing pan dikerjakna/pan tuku apa/ana kegiatan apa dina kuwe.
5. Kancanan karo wong pinter, jare sih yen kanca pinter dewek melu pinter juga,..
6. Ngrungokna musik, jare pakar, yen awake dewek rileks ngrongokna musik getihe dewek lancar marin gotak.
7. Olahraga. Lhaa kuweh… Mangkane ente ra tau sin garane olahraga o ya, haha.. Kieh alesane, yen olahraga kuwe pasokan oksigen ning awak meningkat drastis. termasuk juga pasokan nggo otak. Trus, olahraga juga bisa ngrasang ningkatna neurotrofin ning awak ben ningkatna pertumbuhan sel otak.

Bahayane klalena kuweh akeh nemen, diantarane sing paling medeni (bahaya) ya bisa dadi penyakit Alzheimer. Apa kuwe???
“Penyakit Alzheimer adalah salah satu bentuk kepikunan akibat degenerasi otak yang dapat mengganggu kemampuan seseorang untuk berpikir, daya ingat, dan fungsi berbahasa. Penderita alzheimer, akan kehilangan ingatan secara bertahap, mengalami disorientasi dan perubahan kepribadian. Hal tersebut membuat pasien kesulitan untuk melakukan aktivitas sehari-hari”

trus ana maning, isin. Wis akeh lah kasus isin, gara gara klalen. Ente nganggo batik maring kantor, padahal esih dina selasa. Kas maring toilet, resleting e esih mbuka, tuku obat ning apotek nganggo pit, balike mlaku, pite ketinggalan. Ana maning, tangi turu trus takon karo jok. ‘enyong sapa yah??’. Kentir maning, jare wingi-wingine ana mbah-mbah mati, padahal simbah kuwe apik nemen karo nyong, tak takoni keluargane oya. “Um, bisane mbah Jaelani mati?”, si Um e njawab, “Mbah Kae ta klalenan!”. Nyong keder, bisane? jare si Um, “klalen ora nafas seminggu.. “.

klalen

Smoga bae sawise maca artikel kiye bisa ngrubah sifat klalenane ente-ente kabeh. Yen artikele e nyong manpaat, kan olih pahala. Eh, emang artikele nyong tentang apa Jon??!

5 thoughts on “Klalen… Lupa… Forget..

  1. wah nggak mudeng bahasanya aku….

  2. mas e wes dipraktekna durung??

    moga moga c uwis…

    • alhamdulillah wis.. Wis mending daripad mbiyen, parah nemen. hwhaaa… Dadi kelingan mbiyen, tau dikongkon jok tuku endog ning warung, warunge lumayan adoh, dadi numpake pit. Balike mlaku,, Bengine, jasak takon, pit e enyong ning ndi? pan dinggo yarik nggo nyilih buku ning kancane. Nyong jawab, mbuuh… ra ngerti. trus si jok ngelingna, Lha mau lagi tuku endog ning warunge Pa Yasin numpak pit oya? takon maring nyong. Nyong mikir.. ngeling-eling maksute. langsung mencelat sing ranjang (pas kuwe lagi maca komik),.. Eia, pit e ketinggalan ning warung.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s